Jums reikės:
- Pieno 180 ml
- 30 ml acto (vyno)
- 125g miltų
- 25g cukraus
- 5g kepimo miltelių
- 2g sodos
- 3g druskos
- 1 kiaušinis
Gamininimas:
1. Sumaišyt pieną su actu ir palikti 5 minutėms.
2. Sumaišyt miltus, cukrų, kepimo miltelius, soda ir druska. į pieną su actu įmušti kiaušinį ir išplakti. Sumaišyti abu mišinius ir maišyt, kol tešloje neliks gumbų.
3. Įkaitint keptuvę ant vidutines ugnies, įpilt aliejaus arba cooking spray, įdėti 1/4 puodelio tešlos, palaukti kada pradės kilti burbuliukai į viršų, tada apversti ir kept kol paruduos, galima pavartyt dar.
Receptu pasidalino: Hitman_99.
Autorius patikslino, kad miltų gali būti net geriau įdėti daugiau, viso apie 200g
Nesuprantu to varianto pienas actu parauginamas, kad jis virstu i panasiai kefyra, tai gal tu chemiju jau maziau, o dar sodos, milteliai!!!! siaubas. Pats paprasciausias budas issikept tokius va ispustus, kefyriuko, ar trinta grudeta varske , imusti 3-5 kiausinius, siek tiek miltu ir kyla, be jokiu sodu, actu ir pan…Skanaus!
Labai skanus blynai!;)