- Jums reikės tešlai:
- 2 kiaušinių
- pusę stiklinės cukraus
- 200 gr. grietinės
- šaukštelio sodos
- 2 kupinų šaukštų kakavos
- 1 stiklinės miltų
- šaukštelio sviesto ir džiūvėsėlių (skardai ištepti ir pabarstyti)
- Įdarui:
- 8 šaukštų pieno
- 5 šaukštelių kakavos
- 180 gr. sviesto
- 4 šaukštai cukraus
Kiaušinius ir cukrų išplakame iki purumo. Sodą nugesiname grietinėje. Miltus sumaišome su kakava. Tada į kiaušinių masę supilame grietinę,suberiame miltų ir kakavos mišinį ir viską gerai išmaišome.
Formą kurioje keps pyragas ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais (kartais jei džiūvėsėlių neturiu ištepu tik sviestu). Masę dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-25 min.
Ruošiame kremą:
Į pieną suberiame kakavą ir gerai išmaišome kad nebūtų gumulėlių. Ant mažos ugnies ištirpinam sviestą kartu su cukrumi ir supilame pieno ir kakavos mišinį. Ištisai maišant verdam kol pradeda tirštėti(turi gautis maždaug grietinės tirštumo). Aš dar kartais pagudrauju, jei noriu daugiau kremo, pilu kokius 12-15 šaukštų pieno,tada verdant kremą įberiu šaukštą miltų kad sutirštėtų kremas(skaniau kada kremu ištepu ir pyrago viršų).
Belieka tik šiek tiek atvėsusį pygarą perpjauti į dvi dalis ir pertepti kremu.
atrodo labai skaniai,o ir receptas nesunkus,tikrai bandysiu!dekoju uz recepta!;]]
zinokit dariau,labai skaniai pavyko,patariu pamegint!!!
vietoj sokoladinio idaro reiktu det abrikosu dzema, gausis labai skanus tortas, kazkuom panasus i sahertorte. ir butinai reiktu biskvitus apslakstyti ar sirupu ar alkoholiu, nes labai jau sausi gavos, o siaip tai pyragas tikrai skanus ir lengvai paruosiamas.
as irgi patariu kiteams pasidaryti labai skanus
tikrai paprastas receptas, einu pamėginti..atrodo skaniai ! :))
Labai skanus pyragas, tik aš į tešla įlašinau kelis lašus alkoholio. Taip pat ir jau iškepusį biskvita. Taciau kažkodėl man jis visai neiškilo… Atrodo viska atlikau pagal recepta :/ Be to, papuošimui labai skanu balto šokolado drožlės 😉