Varškės spurgos

Jums reikės:

  • 0,5 kg. varškės 9 %
  • 2 kiaušinai
  • 150 gr. cukraus
  • Arbatinis  šaukštelis sodos
  • Arbatinis šaukštelis grietinės
  • 6 – 8 šaukštai miltų
  • Aliejaus virimui
  • Cukraus pudros (pabarstymui)

Gaminimo būdas:

Varškę pertrinti, įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir viską gerai išmaišyti. Sodą nugesinti grietinėje, sudėti į masę ir dar kartą permaišyti, suberti miltus ir išminkyti. Nuo miltų kiekio priklausys spurgų minkštumas, jei mažiau bersite bus minkštesnės, jei daugiau bus kietesnės ir reikės ilgiau pavirti (kartais jei mažai turiu varškės darau kietesnes, daugiau gaunasi ir visai skanu). Formuoti  riestainių formos spurgeles (formuojant kiekvieną atgnybtą gabalėlį geriau pavolioti miltuose, tada nelips prie rankų). Į įkaitintą aliejų dėti spurgas, virti kol gražiai pageltonuos, po to apversti ir kitą pusę apvirti taip pat. Patiekiant apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

 

VN:F [1.9.20_1166]

Įvertink įrašą!
Rating: 5.0/5 (7 votes cast)
Varškės spurgos, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Kiti panašūs įrašai: