Rausvasis padažas

 

Sudėtinės dalys:

  • 2 stiklinės sultinio ar vandens
  • nubrauktas šaukštas miltų
  • šaukštas aliejaus
  • 2 šaukštai pomidorų tyrės
  • 1 morka
  • vid. galvutė svogūno
  • petražolės
  • pipirų, druskos, cukraus pagal skonį
  • šaukštelis sviesto

Gaminimas:

Į įkaitintą keptuvę sudedami riebalai, susmulkintos daržovės ir pakepinamos uždengtos dangčiu, kol pusiau suminkštėja.

Paskui užbarstomi miltai, pakepinami kol pagelsta, tada sudedama pomidorų tyrė ir dar kepinama uždengus apie 5 min.

Po to, į daržoves supilamas sultinys ar vanduo, pridedama maltų pipirų, druskos,cukraus pagal skonį, sudedamas sviestas, išmaišoma ir verdama ant mažos ugnies pamaišant apie pusvalandį.

Padažas turi būti skystos grietinės tirštumo.

Pabarstome smulkintomis petražolėmis.

Į taip paruoštą padažą galima papildomai  įdėti; garstyčių, juodųjų serbentų uogienės, virtų slyvų, įpilti raudonojo vyno.

Šis padažas praktiškai tinka prie visų mėsos patiekalų.

Dar galima daržoves pertrinti, tada nesijaus gabalėlių bus vientisa masė, tačiau tai kiekvienam pagal skonį.

Skanaus 🙂

 

 

 

 

VN:F [1.9.20_1166]

Įvertink įrašą!
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
Rausvasis padažas, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Kiti panašūs įrašai: