Bulviniai kepsneliai su grybų įdaru

Reikės:

  1. Virtų bulvių
  2. 2 kiaušinių;
  3. miltų;
  4. grybų (gali būti konservuoti arba pievagrybiai);
  5. svogūno;
  6. petražolių;
  7. druskos ir prieskonių pagal skonį;
  8. nedidelio gabaliuko sviesto;
  9. šlakelio pieno.

Eiga:

Virtas bulves sugrūdame kartu su gabalėliu sviesto bei šiek tiek pieno, taip, kaip kad ruoštume bulvių košę. Bulvių skaičių galima pasirinkti pagal tai, kiek kepsnelių norite gaminti.  Į sugrūstą masę įmušame kiaušinius ir suberiame miltus. Miltų beriame tiek, kad iš tešlos būtų galima formuoti kepsnelius, ji minkytųsi.

Ruošiant įdarą, susmulkiname pasirinktą kiekį grybų, svogūną, šiek tiek druskos,  bei petražoles ir viską pakepiname keptuvėje. Tuomet iš gautos bulvinės tešlos formuojame rutuliukus, o į jų vidurį įdedame keptuvėje iškepto grybų įdaro. Suformuojame kepsnelius ir kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol kepsneliai gražiai apskrus. Tinka valgyti pagardinus grietine. Skanaus 🙂

 

VN:F [1.9.20_1166]

Įvertink įrašą!
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)
Bulviniai kepsneliai su grybų įdaru, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Kiti panašūs įrašai: