Jums reikės:
0,5 kg mėsos faršo
(kaip kas mėgsta, galima tik kiaulienos, dar galima maišyti puse kiaulienos, puse jautienos)
1 kiaušinio
riekės batono
1 galvutės vidutinio svogūno
žiupsnelio druskos
trupučio pipirų arba faršo prieskonių
Įdarui:
150-200 gr fermentinio sūrio
1 skiltelės česnako
apie 50 gr sviesto
Į faršą įmušti kiaušinį, dėti piene ar vandenyje išmirkytą batoną. Berti smulkiai pjaustytą svogūną, taip pat suberti prieskonius.
Viską gerai išmaišyti. Įdarui, sutarkuoti burokine tarka sūrį, į jį dėti sviestą ir smulkiai kapotą česnaką.
Masę gerai išminkyti ir formuoti galkutes įdarui. Iš faršo padaryti paplotėlius, į vidų dėti įdaro ir formuoti kotletus.
Į įkaitintą su trupučiu riebalų keptuvę dedame įdarytus kotletus ir apkepame iš visų pusių.
Skanaus 🙂
… ir formuoti GALKUTES……. :-(((