Tešlai:
200 g. varškės
1 kiaušinis
200 g. miltų (maždaug stiklinę)
žiupsnelis druskos
puse arbatinio šaukštelio sodos
šaukštas grietinės sodai nugesinti
Įdarui:
400 g. kiaulienos faršo
dydelis svogūnas
žiupsnelis druskos
maltų pipirų
Visų pirma paruoškite įdarą:
Kiaulienos faršą troškinkite su trupučiu vandens. Svogūną nulupkite, susmulkinkite suberkite į faršą ir dar troškinkite kol mėsa suminkštės. Pabaigoje skaninkite druska, pipirais ir pora minučių maišant troškinkite. Galima pabarstyti petražolių ar krapų pagal skonį. Ataušinkite.
Dabar imkitės tešlos:
Į varškę muškite kiaušinį,berkite druską,dėkite grietinėje nugesintą sodą,viską išmaišykite.Berkite miltus ir minkykite tešlą.Ji turi būti minkšta,šiek tiek lipti prie rankų,tačiau jokiu būdu ne per kieta.
Tešlą sugnaibykite norimo dydžio gabalėliais ir iškočiokite. Mano šeima mėgsta mažesnius, todėl mano čeburekai nedideli.
Dėkite įdarą.
Formuokite čeburekus.
Virkite aliejuje
kol gražiai apskrus.
Pirmą kartą dariau nežiūrėdama į receptą ir puikiai pavyko. Lengvas ir greitas receptukas. Su malonumu valgo vaikas.
SKANAUS!!!

puikūs verdu žinau
Labai skaniai gavosi, visi labai išgyrė
Nerealiai skanus, gavosi puikiai 😉 dingo nuo stalo akimirksniu 😉 aciu uz receptuka 🙂
Vandens dar reikia į faršą įpilti 🙂 ir dėti žalią faršą. Kiaušiniai turi būti bent du
o aš sultinio į faršą pilu.tada nebūna sausa mėsa.