Armėniško šašlyko receptas

Mėsą reikia supjaustyti gana dideliais, pailgais gabalėliais, dvigubai didesniais nei pirktinio šašlyko. Jei mėsos mažiau, atitinkamai ir ingridientų mažiau.

Receptas 5kg mėsos.

Reikia:
•    10 obuolio dydžio svogūnų galvučių,
•    2-jų šaukštų druskos,
•    aitriosios ir švelniosios paprikos prieskonių
•    nebūtina, bet galima prie viso to kokius 2-3 ne aitrios paprikos  vaisius supjaustyti,
•    juodųjų maltų pipirų,
•    lauro lapų
•    baziliko prieskonių.

Svogūnus supjaustyti. Aišku, viską sudėti į supjaustytos mėsos gabalėlius. Paprikų prieskonius supilti po pusę pakelio. Juodųjų pipirų ir lauro lapų berti po nemažą žiupsnį. Baziliko galima visą pakelį. Viską užpilti stikline vandens ir išmaišyti. Iki kepimo dar porą kartų viską permaišyti. Receptas puikus, ryte užmarinavus, po pietų jau galima kepti. Nereikia nei acto, nei rūgšties. Šašlykas būna labai minkštas, trapus ir sultingas.

Primenu, kad čia viskas 5 kg mėsos

Skanaus!

VN:F [1.9.20_1166]

Įvertink įrašą!
Rating: 4.1/5 (23 votes cast)
Armėniško šašlyko receptas, 4.1 out of 5 based on 23 ratings

Kiti panašūs įrašai: