Kaip taisyklingai paruošti daržoves

Svarbu taisyklingai paruošti daržoves
Jas lupdamos ar skusdamos pasistenkite nupjauti kuo plonesnį sluoksnį luobelės, nes būtent viršutiniuose daržovių sluoksniuose susikaupia daugiausiai vitaminų.

Salotoms ir mišrainėms geriausia virti neluptas nedideliame vandens kiekyje arba troškinti garuose. Nuluptas ar nuskustas daržoves nerekomenduojama ilgai laikyti vandenyje, mat taip išplaunami vitaminai ir mineralinės medžiagos.

Šviežių daržovių salotos gaminamos prieš pat jų vartojimą, kadangi oro veikiami vitaminai smulkintuose produktuose suyra daug greičiau, ypač vitaminas C.

Tinkamiausias virimo laikas bulvėms, kopūstams ir morkoms ne ilgiau kaip 25 – 30 min., burokams 1 – 1,5 h, cukinijoms, špinatams, brokoliams bei žiediniams kopūstams apie 10 min.

Sėkmės gaminant!

Iliustracijos šaltinis:mdvegetables.umd.edu

VN:F [1.9.20_1166]

Įvertink įrašą!
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Kaip taisyklingai paruošti daržoves, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Kiti panašūs įrašai: